Medicul reanimatolog care activează în Spitalul Raional Rezina fără licență a absolvit Facultatea de Medicină din Tirspol, iar acest fapt nu a fost raportat de membrii celei dintâi Comisii care a examinat cazul. Despre aceasta a declarat fostul secretar general de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Boris Gâlca.  

„Membrii Comisiei au fost în teritoriu, au examinat și nu au raportat că un medic din secția de reanimare din Spitalul Raional Rezina nu dispune de licență. Este un medic care și-a făcut studiile la așa-numita Facultate de Medicină din Tiraspol, care este o facultate nerecunoscută. În acest caz: membrii comisiei fie au tăinuit, fie nu au cercetat, fie nu s-au gândit că în acest spital poate să activeze un medic fără acte în regulă. Trebuie aplicate anumite sancțiuni pentru această comisie”, a declarat, contactat de TV8, Boris Gâlca.

Amintim că, în acest caz a fost realizată o anchetă sub fosta conducere a Ministerului Sănătății și alta a fost inițiată ulterior de actuala ministră a Sănătății, Ala Nemerenco.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!