Război în Ucraina, ziua 171: Cinci morți în bombardamentul de la Donețk. Apelul autorităților din Energodar

social

/DOC/ Acțiunile unor foști demnitari de rang înalt, anchetate de Procuratura Anticorupție

06 septembrie 2019, ora 17:24
Distribuie:

Acțiunile unor foști demnitari de rang înalt, care au decis acordarea creditelor de urgență pentru cele trei bănci devalizate, sunt anchetate de Procuratura Anticorupție. Sunt vizați fostul premier Iurie Leancă, fostul guvernator al Băncii Naționale Dorin Drăguțanu și ex ministrul Finanțelor Anatol Arapu, dar și democratul Andrian Candu. Despre asta anunță deputatul Alexandru Slusari, care a primit informația de la Procuratură.

„Am fost informat că, în sfârșit este pornit dosar penal și pe acțiunile/inacțiunile demnitarilor de rang înalt, legate de devalizarea sistemului bancar în 2014.Chiar observ că Procuratura și-a revizuit propria poziție din ultimii 4 ani. Deja există abordarea sistemică și comprehinsivă la operațiunea “furtul miliardelor”, a scris Slusari pe Facebook și a atașat răspunsul primit de la Procuratură.

Potrivit documentului, procurorii au conexat 22 de cauze penale la un dosar mai vechi în cadrul căruia este investigată frauda bancară și analizează circumstanțele invocate de Alexandru Slusari într-o sesizare pe care a trimis-o anterior Procuraturii.

Vedeți mai jos detalii din sesizarea făcută anterior de Comisia parlamentară de anchetă privind frauda bancară, trimisă anterior la Procuratură.

Sesizare la Procuratură! Se cer anchete penale pe numele lui Leancă, Drăguțanu, Candu și Arapu

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram