/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

O fetiță de opt ani a murit după ce a fost internată în spitalul din Rezina. Nemerenco: „decesul putea fi evitat”

missing
06 septembrie 2019, ora 09:54

O fetiță de opt ani a decedat în Spitalul Raional Rezina din cauza unei infecții virale. Tragedia a avut loc în dimineața zilei de 12 februarie curent. Potrivit ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, decesul a fost evitabil dacă fetița era transferată din secția reanimare la un spital de referință. 

„Fetița a petrecut în secția de internare peste patru ore fără a fi consultată de specialiști și administrându-i-se o perfuzie simplă de tot. După alte două ore petrecute în secție, a fost transferată în reanimare, unde din tot timpul aflării sale acolo, două ore le-a petrecut doar cu infirmiera, fără nicio supraveghere medicală”, a scris ministra pe pagina sa de Facebook.

Ministra Sănătății  spune că cazul nu a fost făcut public de fosta Guvernare pentru că „era în toi” campania electorală.

De asemenea, aceasta a precizat că în Spitalul Raional Rezina au fost depistate zeci de încălcări ale procedurilor și standardelor din domeniul sănătății.

„Am cerut eliberarea din funcție a medicului reanimatolog deoarece nu deține drept de activitate și demisia directorului. Fondatorul spitalului e cu totul de altă părere și își susține directorul, care de asemenea, nici gând să plece”, a mai scris ministra.

Cazul este investigat de Procuratură.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram