O fetiță de opt ani a decedat în Spitalul Raional Rezina din cauza unei infecții virale. Tragedia a avut loc în dimineața zilei de 12 februarie curent. Potrivit ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, decesul a fost evitabil dacă fetița era transferată din secția reanimare la un spital de referință. 

„Fetița a petrecut în secția de internare peste patru ore fără a fi consultată de specialiști și administrându-i-se o perfuzie simplă de tot. După alte două ore petrecute în secție, a fost transferată în reanimare, unde din tot timpul aflării sale acolo, două ore le-a petrecut doar cu infirmiera, fără nicio supraveghere medicală”, a scris ministra pe pagina sa de Facebook.

Ministra Sănătății  spune că cazul nu a fost făcut public de fosta Guvernare pentru că „era în toi” campania electorală.

De asemenea, aceasta a precizat că în Spitalul Raional Rezina au fost depistate zeci de încălcări ale procedurilor și standardelor din domeniul sănătății.

„Am cerut eliberarea din funcție a medicului reanimatolog deoarece nu deține drept de activitate și demisia directorului. Fondatorul spitalului e cu totul de altă părere și își susține directorul, care de asemenea, nici gând să plece”, a mai scris ministra.

Cazul este investigat de Procuratură.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!