Rusia și Ucraina au făcut astăzi un schimb istoric de 70 de prizonieri, un gest foarte aşteptat, având în vedere că administraţiile de la Moscova şi Kiev sunt în conflict, de la anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia şi începutul conflictului din estul Ucrainei în 2014, scrie Mediafax.

Autobuzele care transportau prizonieri ucraineni dintr-o închisoare din Moscova au sosit sâmbătă pe aeroportul Vnukovo din capitala rusă. Printre prizonierii ucraineni se mai numără 24 de marinari care au fost capturaţi de Rusia în noiembrie 2018, dar şi jurnalistul Roman Şuşenko.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, joi, că un schimb de prizonieri între ţara sa şi Ucraina va avea loc curând, după ce o instanţă din Kiev a decis eliberarea unui bărbat suspectat că ar fi fost implicat în prăbuşirea avionului Malaysia Airlines în Ucraina, în 2014.

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a menționat că schimbul de prizonieri dintre Rusia și Ucraina ar putea fi primul pas gigant către pace.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!