/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Schimb istoric de prizonieri dintre Rusia şi Ucraina. Printre prizonierii ucraineni sunt și cei 24 de marinari capturați în 2018

07 septembrie 2019, ora 19:21

Rusia și Ucraina au făcut astăzi un schimb istoric de 70 de prizonieri, un gest foarte aşteptat, având în vedere că administraţiile de la Moscova şi Kiev sunt în conflict, de la anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia şi începutul conflictului din estul Ucrainei în 2014, scrie Mediafax.

Autobuzele care transportau prizonieri ucraineni dintr-o închisoare din Moscova au sosit sâmbătă pe aeroportul Vnukovo din capitala rusă. Printre prizonierii ucraineni se mai numără 24 de marinari care au fost capturaţi de Rusia în noiembrie 2018, dar şi jurnalistul Roman Şuşenko.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, joi, că un schimb de prizonieri între ţara sa şi Ucraina va avea loc curând, după ce o instanţă din Kiev a decis eliberarea unui bărbat suspectat că ar fi fost implicat în prăbuşirea avionului Malaysia Airlines în Ucraina, în 2014.

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a menționat că schimbul de prizonieri dintre Rusia și Ucraina ar putea fi primul pas gigant către pace.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram