Candidata Blocului ACUM la alegerile parlamentare pentru circumscripția Nr. 50 din Europa de Vest, Galina Sajin, a adunat deja semnăturile necesare pentru înscrierea în cursa electorală și a depus listele la Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală (CECE). 

„Sunt parte a diasporei din anul 2006. Împărtășesc soarta a sute de mii de moldoveni care se află fizic peste hotare, dar sufletește sunt acasă. Știu care e prețul străinătății și confruntările pe care aceasta ni le impune. Înțeleg cum e să aștepți cu nerăbdare o schimbare adevărată în Moldova. Înțeleg cum e să fii obosit de atâtea mobilizări la vot și apeluri la implicare, fiecare mai puțin demn de încredere decât cel precedent.

Cred încă într-o schimbare spre bine, cu ajutorul Partidului Acțiune și Solidaritate și blocului ACUM. Avantajul, de această dată, e că voi fi vocea diasporei în cadrul unui bloc parlamentar gata format, cu pârghii decizionale reale…Înțeleg responsabilitatea enormă ce rezultă din această decizie, este o provocare pe care mi-o asum pe deplin.Va urma o campanie în care nu voi face decât ce-am învățat să fac de-a lungul anilor, alături de alți moldoveni: să mă implic șii voi miza pe susținerea dumneavoastră”, a scris Galina Sajin pe o rețea de socializare.

Membrii Consiliului Electoral de Circumscripție urmează să verifice listele cu semnături și să o înregistreze pe Galina Sajin în calitate de candidată în circumscripția din Europa, dacă semnăturile vor fi declarate valabile.

Deocamdată, Consiliul Electoral de Circumscripție  nu a înregistrat niciun candidat în circumscripția Nr. 50 la alegerile parlamentare noi programate pentru 20 octombrie.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!