Bărbatul care a decedat după ce s-a intoxicat cu gaze la o fabrică de vinuri din satul Pleșeni, Cantemir lucra la întreprindere de aproximativ două decenii. Acesta ar fi mers, împreună cu un coleg,  să curețe fântâna de canalizare, fără a avea acordul inginerului superior, susține directorul fabricii  „Imperial Vin” unde s-a produs tragedia.

Contactat de TV8.md, directorul executiv al vinăriei, Vasile Casian, a spus că nimeni nu-și poate explica cum s-a intoxicat bărbatul.

„Avea o experiență bogată de lucru. Muncea de aproximativ 20 de ani la noi. El știa tot acolo. S-a dus la fântână împreună cu un coleg, pentru că așa au considerat ei de cuviință. Exista o problemă și ei au decis singuri că o pot rezolva. Inginerul șef îi aștepta de fapt  în altă parte. Colegul său a chemat ajutor, dar a fost prea târziu. El este în șoc și nu poate explica cum s-a întâmplat totul. Încă nici noi nu am înțeles cum a fost posibil”, afirmă Vasile Casian.

Administrația întreprinderii vinicole este gata să ofere ajutor material familiei angajatului care a decedat și va suporta cheltuielile pentru înmormântare.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!