De la 1 octombrie 2019, Republica Moldova ar putea cumpăra gazul rusesc cu reduceri de până la 10-15 dolari la mia de metri cubi. De la 1 ianuarie 2020, reducerea ar putea fi până la 45-50 dolari la mia de metri cubi, iar din 1 aprilie 2020, aceasta ar putea fi de până la 70 de dolari la mia de metri cubi. Declarațiile au fost făcute de președintele Igor Dodon, după ce a revenit de la Moscova. 

Dodon spune că reducerile din octombrie vor fi făcute în baza „unui mecanism care urmează a fi pus la punct de cei de la Gazprom și Moldova Gaz”.

„S-au găsit rezerve pe interior la Moldova Gaz, au fost stopate toate cheltuielile neclare de bani prin diferite firme și toate rezervele trebuie folosite pentru rebalansarea tarifelor pe intern”, a declarat președintele țării.

Actualul contract al „Moldova Gaz” cu „Gazprom” privind livrarea gazelor rusești în Republica Moldova expiră la finele acestui an.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!