BNM oferă detalii despre conturile firmelor din regiunea transnistreană care au fost blocate

10 septembrie 2019, ora 13:07

Banca Națională a Moldovei a precizat că două companii din stânga Nistrului au conturile blocate în instituțiile bancare din R. Moldova, din cauza unor activități netransparente, iar un agent economic are acces interzis la conturi din cauza unor datorii acumulate față de Seriviciul Fiscal.

Autoritățile au decis să blocheze conturile a două firme din regiunea transnistreană, pentru că nu au putut justifica proveniența banilor și au prezentat informații eronate. Totdată, unui agent economic i-a fost refuzată deschiderea conturilor pe motiv că lipseau actele necesare.

„Potrivit informațiilor prezentate de băncile licențiate, Uzina Metalurgică din Râbnița nu are și nu a avut conturile blocate și nu a primit vreo avertizare în acest sens, fiind deservită în regim normal. Informația este valabilă și în cazul celorlalte întreprinderi din regiunea transnistreană despre care se vehiculează în mass-media”, anunță Banca Națională.

Instituția precizează că 420 de agenți economici din regiunea transnistreană a Republicii Moldova dețin conturi în băncile licențiate de la Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram