Banca Națională a Moldovei a precizat că două companii din stânga Nistrului au conturile blocate în instituțiile bancare din R. Moldova, din cauza unor activități netransparente, iar un agent economic are acces interzis la conturi din cauza unor datorii acumulate față de Seriviciul Fiscal.

Autoritățile au decis să blocheze conturile a două firme din regiunea transnistreană, pentru că nu au putut justifica proveniența banilor și au prezentat informații eronate. Totdată, unui agent economic i-a fost refuzată deschiderea conturilor pe motiv că lipseau actele necesare.

„Potrivit informațiilor prezentate de băncile licențiate, Uzina Metalurgică din Râbnița nu are și nu a avut conturile blocate și nu a primit vreo avertizare în acest sens, fiind deservită în regim normal. Informația este valabilă și în cazul celorlalte întreprinderi din regiunea transnistreană despre care se vehiculează în mass-media”, anunță Banca Națională.

Instituția precizează că 420 de agenți economici din regiunea transnistreană a Republicii Moldova dețin conturi în băncile licențiate de la Chișinău.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!