/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Doar un milion de lei, colectat de stat din declararea voluntară a bunurilor

missing
10 septembrie 2019, ora 16:31

După implementarea Legii privind declararea voluntară a bunurilor și stimularea fiscală, Serviciul Fiscal de Stat anunță că au fost achitate taxe în sumă totală de 1 067 288 lei.

Cei mai mulți bani au fost colectați în bugetul de stat după declararea voluntară a mijloacelor bănești în sumă 358 300 dolari și 435 112 euro, fiind achitate taxe în sumă de 874 mii lei.

După reevaluarea unor bunuri imobile și mijloace de transport cu valoarea totală de 3,1 milioane lei au fost achitate taxe în sumă de 93 569 lei.

Aproape 70 de mii de lei au fost vărsate în bugetul statului după declararea proprietarilor de iure a bunurilor imobile în sumă de 2,3 milioane lei, iar 30 de mii de lei au reprezentat taxele achitate în urma declarării proprietarilor de iure a unor cote-părți în companii.

Legea privind declararea voluntară și stimularea fiscală a intrat în vigoare pe 26 iulie 2018 și a fost dur criticată în societate, mai mulți experți fiind de părere că aceasta va legaliza mai multe venituri ilegale acumulate de persoane dubioase sau companii care au activat „la negru”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram