Activistul Victor Chironda, care anunțase anterior că se va înscrie independent în cursa electorală pentru funcția de primar al Chișinăului, a decis să meargă la alegerile locale din 20 octombrie pe platforma Mișcării Politice „Forța Nouă”, condusă de Valeriu Pleșca. Chironda și-a motivat decizia prin faptul că a rămas prea puțin timp până la alegeri și nu va reuși să colecteze semnăturile necesare pentru a se înscrie în calitate de candidat independent. Totodată, acesta vrea să-și formeze o echipă și în Consiliul Municipal Chișinău, fiind pregătită deja lista cu potențialii candidați la funcțiile de consilieri municipali.

Victor Chironda a declarat în cadrul unei conferințe de presă că a purtat discuții cu mai multe formațiuni politice, dar „Forța Nouă” a fost „singura care a acceptat propunerea fără a condiționa ceva”.

Chironda susține că, deși va utiliza platforma  formațiunii „Forța Nouă”, candidații la alegerile locale din 20 octombrie  vor rămâne cu statut de neafiliați politic.

În curând va fi lansat site-ul de campanie a acestora pe care toți susținătorii vor putea face donații în fondul electoral.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!