Un polițist de frontieră a fost filmat de camerele de supraveghere de la Aeroportul Internațional Chișinău cum „facilitează” trecerea frontierei de către așa-zisul ministru de interne de la Tiraspol Ruslan Mova, scrie Deschide.md.

Din imaginile video surprinse de camerele din Aeroport se vede cum polițistul de frontieră îl întâmpină pe așa-numitul demnitar din regiunea transnistreană și-l conduce la punctul de control al pașapoartelor, apoi îi ia acestuia documentul de călătorie și-l prezintă controlorilor. Ulterior, angajatul Poliției de Frontieră îi întoarce pașaportul „oaspetelui” de la Tiraspol.

Video: Youtube.com/Scheme MD

După apariția imaginilor în presă, reprezentanții Poliției de Frontieră (PF) au venit cu un comunicat în care spun că pe numele polițistului a fost pornită o anchetă de serviciu. Potrivit PF, cazul a avut loc pe 4 septembrie. Polițistul este suspectat de depășirea atribuțiilor de serviciu și facilitarea trecerii ilegale a frontierei de stat de către persoane care ocupă funcții în cadrul așa-numitului guvern de la Tiraspol.

„A fost creat un grup interdisciplinar de anchetă care investighează sub toate aspectele cazul dat pentru a identifica și demantela toată schema de implicare în ultimii ani a personalului Poliției de Frontieră și tragerea la răspundere în conformitate cu legislația în vigoare, inclusiv din punct de vedere penal, a celor responsabili. Despre rezultatele anchetei vom informa opinia publică”, se menționează în comunicatul de la Poliția de Frontieră.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!