Fostul prim-ministru Chiril Gaburici este audiat în aceste clipe de deputații din comisia parlamentară de anchetă în cazul privatizării companiei „Air Moldova”. Gaburici insistă în continuare că decizia de a privatiza „Air Moldova” a fost una necesară, deoarece în astfel de sectoare trebuie să vină investitori, statul nefiind în stare să gestioneze corect o astfel de afacere.

Chiril Gaburici a vorbit despre managementul defectuos care a fost la „Air Moldova” și nu a putut răspunde la întrebarea deputaților: de ce s-a decis privatizarea unei companii de stat fără a fi făcute rapoarte de audit pentru ultimii ani de activitate, care sunt obligatorii în astfel de situații?

Fostul premier a precizat că el nu a susținut ideea acordării unui ajutor de stat pentru compania „Air Moldova”, care a fost oferit înainte de privatizare.

Precizăm că, la audierile de astăzi, au mai fost invitați democratul Pavel Filip în calitatea sa de fost prim-ministru și Nicolae Eșanu, fostul secretar de stat la Ministerul Justiției.

De asemenea, deputații vor să-i audieze pe conducătorii companiilor „Civil Aviation Group” și „Blue Air”, care au cumpărat „Air Moldova” de la stat. Directorii celor două firme nu s-au prezentat la audieri. Președintele comisiei de anchetă Igor Munteanu a anunțat că scrisorile trimise de comisie la adresele juridice ale firmelor s-au întors înapoi, semn că acestea și-au schimbat adresele sediilor, fără a anunța Ministerul Economiei.

Igor Munteanu a declarat că a trimis o solicitare către ministrul de Interne, Andrei Năstase, prin care a cerut ca reprezentanții celor două companii să fie aduși forțat la audierile comisiei parlamentare de anchetă, dacă refuză să se prezinte de bunăvoie.

Anterior, Igor Munteanu a declarat că investitorii care au cumpărat „Air Moldova” nu au achitat datoriile companiei în sumă de 1,3 miliarde de lei, așa cum au promis și nu au restituit statului   cele 40 de milioane de lei care au fost acordate ca ajutor de stat  înainte de privatizarea companiei „Air Moldova”.

Compania care a privatizat „Air Moldova” nu a întors datoria de 1,3 miliarde lei. Munteanu: „A fost o manipulare”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!