/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Chiril Gaburici, audiat în cazul „Air Moldova”. Directorii companiilor care au privatizat-o ar putea fi aduși forțat la audieri

missing
11 septembrie 2019, ora 11:33

Fostul prim-ministru Chiril Gaburici este audiat în aceste clipe de deputații din comisia parlamentară de anchetă în cazul privatizării companiei „Air Moldova”. Gaburici insistă în continuare că decizia de a privatiza „Air Moldova” a fost una necesară, deoarece în astfel de sectoare trebuie să vină investitori, statul nefiind în stare să gestioneze corect o astfel de afacere.

Chiril Gaburici a vorbit despre managementul defectuos care a fost la „Air Moldova” și nu a putut răspunde la întrebarea deputaților: de ce s-a decis privatizarea unei companii de stat fără a fi făcute rapoarte de audit pentru ultimii ani de activitate, care sunt obligatorii în astfel de situații?

Fostul premier a precizat că el nu a susținut ideea acordării unui ajutor de stat pentru compania „Air Moldova”, care a fost oferit înainte de privatizare.

Precizăm că, la audierile de astăzi, au mai fost invitați democratul Pavel Filip în calitatea sa de fost prim-ministru și Nicolae Eșanu, fostul secretar de stat la Ministerul Justiției.

De asemenea, deputații vor să-i audieze pe conducătorii companiilor „Civil Aviation Group” și „Blue Air”, care au cumpărat „Air Moldova” de la stat. Directorii celor două firme nu s-au prezentat la audieri. Președintele comisiei de anchetă Igor Munteanu a anunțat că scrisorile trimise de comisie la adresele juridice ale firmelor s-au întors înapoi, semn că acestea și-au schimbat adresele sediilor, fără a anunța Ministerul Economiei.

Igor Munteanu a declarat că a trimis o solicitare către ministrul de Interne, Andrei Năstase, prin care a cerut ca reprezentanții celor două companii să fie aduși forțat la audierile comisiei parlamentare de anchetă, dacă refuză să se prezinte de bunăvoie.

Anterior, Igor Munteanu a declarat că investitorii care au cumpărat „Air Moldova” nu au achitat datoriile companiei în sumă de 1,3 miliarde de lei, așa cum au promis și nu au restituit statului   cele 40 de milioane de lei care au fost acordate ca ajutor de stat  înainte de privatizarea companiei „Air Moldova”.

Compania care a privatizat „Air Moldova” nu a întors datoria de 1,3 miliarde lei. Munteanu: „A fost o manipulare”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram