Cinci persoane au fost reținute în urma perchezițiilor efectuate azi-dimineață la mai mulți agenți economici din Chișinău. Potrivit oamenilor legii, a fost deconspirat un grup criminal organizat, specializat în vânzarea mobilei și a produselor de carne. Persoanele reținute au avut sau au funcții de conducere în întreprinderea implicată în schema criminală.

„În urma activității grupului, în decursul a doi ani, probele acumulate indică un prejudiciu de peste 30 000 000 lei pentru bugetul de stat. Schema infracțională criminală a constat în activitate de vânzare a mobilei și a produselor din carne, care nu erau reflectate în contabilitate, contra mijloacelor bănești în numerar, pentru comiterea evaziunii fiscale. Mai mult, salariile angajaților erau achitate în plic”, informează Poliția Republicii Moldova.


În total azi au fost efectuate 11 percheziții și au ridicat documente de evidență contabilă dublă, mijloace bănești nereflectate în contabilitate, suporturi electronice și alte obiecte necesare pentru soluționarea obiectivă a cauzei penale.

În baza investigațiilor efectuate, forțele de ordine au dat în vileag faptul că din banii proveniți din evaziune fiscală, membrii grupului și-au luat în proprietate patru imobile și zece automobile, inclusiv de lux, se mai menționează în comunicatul de la Poliție.

Foto: PCCOCS

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!