Utilizarea resurselor administrative la alegerile locale din 20 octombrie curent este inadmisibilă, iar orice funcționar public care își va permite acest lucru, va fi sancționat. Despre aceasta a declarat prim-ministra Maia Sandu în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului. 

„De modul în care vom reuși să asigurăm corectitudinea acestor alegeri depinde imaginea noastră. Nu vom permite ca să fie ultilizate resursele administrative la alegerilor locale. Orice tentativă de a folosi resursele adminstrative va fi sancționată foarte dur. Îi îndemn pe cetățeni să raporteze orice încălcări depistate în acest sens”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, șefa Executivului a avut un mesaj și pentru membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC).

„CEC trebuie să-și restabilească imaginea. În această campanie toată finanțarea trebuie să fie transparentă. Pomenile electorale vor fi sancționate. Toți cei care vor fi implicați în asemena acțiuni trebuie amendați”, a mai precizat prim-ministra.

Pe data de 20 octombrie 2019 vor avea loc alegerile locale. Concomitent cu acestea, în trei circumscripții uninominale se vor desfășura alegeri parlamentare noi.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!