Fostul prim-ministru Pavel Filip nu s-a prezentat astăzi în fața deputaților din comisia de anchetă, care l-au invitat la audieri în cazul privatizării „Air Moldova”. Liderul Partidului Democrat a ales să meargă la Strășeni, pentru a participa la deschiderea cantinei liceului „Mihai Eminescu”, care a fost reparată. Filip și-a motivat prezența la eveniment prin faptul că proiectul de renovare a cantinei a fost inițiat de fosta guvernare democrată.

La audierile de astăzi în cazul „Air Moldova” a venit doar ex-premierul Chiril Gaburici și fostul secretar de stat al Ministerului Justiției, Nicolae Eșanu. Ultimul a argumentat de ce a votat pentru privatizarea „Air Moldova”, dar a recunoscut că  „să pregătești privatizarea unei asemenea companii în 30 de zile este imposibil”, deși asta s-a făcut în 2018.

Nicolae Eșanu a mai declarat că nu a fost posibil ca în contractul de vânzare-cumpărare a „Air Moldova” să fie inclusă obligativitatea ca investitorul să achite datoriile acumulate de compania de stat în valoare de 1,3 miliarde de lei, deși la conferința de presă „Blue Air” dădea asigurări că va achita datoriile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!