Un grup infracțional organizat a fost documentat de Poliție pentru că ar fi organizat o schemă de spălare de bani în proporții deosebit de mari, prin introducerea unor date denaturate în actele de contabilitate, financiare și bancare. Dacă vor fi găsiți vinovați, membrii grupului riscă până la zece ani de închisoare. 

Potrivit Poliției, indivizii se ocupau cu colectarea, păstrarea, prelucrarea, comercializarea, exportarea resturilor şi deșeurilor de metale feroase şi neferoase.

În urma investigațiilor efectuate, oamenii legii au stabilit că în perioada 2017 – iulie 2019, mai multe persoane au pus în funcțiune un sistem fraudulos de tăinuire a originii şi legalizării metalelor de o proveniență dubioasă, prin camuflarea prețului de livrare și achiziție, fapt ce a generat obținerea unor venituri ilicite în proporții deosebit de mari.

Pe 9 septembrie oamenii legii au efectuat 14 percheziții la domiciliile și entitățile economice pe care le gestionau. Ca rezultat, au fost depistate și ridicate documente pe marginea unor tranzacții dubioase, agende, telefoane mobile și suporturi electronice care au importanță pentru organul de urmărire penală. Acțiunile s-au desfășurat cu suportul ofițerilor de la BPDS „Fulger”.

În acest caz a fost inițiată cauze penale pentru „spălarea banilor în proporții deosebit de mari” și „folosirea documentelor oficiale false”. Persoana culpabilă de asemenea infracțiuni se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani, cu amendă aplicată persoanei juridice de la 650 000 la 800 000 de lei sau cu lichidarea acesteia.

În prezent, poliția efectuează acțiuni de urmărire penală în scopul identificării tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!