/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Insulina „Strim” a fost supusă tuturor cercetărilor și a fost dovedită eficacitatea medicamentului

missing
11 septembrie 2019, ora 10:54

Compania „Farmak” din Ucraina a lansat un medicament pentru pacienții care suferă de diabet. Preparatul este utilizat în 53 de țări ale lumii, inclusiv în Japonia și în țările UE. Acesta a ajuns și la Chișinău, sub denumirea comercială „Strim”, după ce a câștigat licitația lansată de autoritățile din Moldova. Recent, însă, companiei i-a fost raportată o serie de reacții adverse înregistrate în țara noastră, iar preparatul a fost retras temporar.

SUSANA KHAILILOVA, DIRECTOR VÂNZĂRI ȘI MARKETING „FARMAK”

Este pentru prima oară când ne-am ciocnit cu așa ceva. După ce au fost făcute publice rezultatele licitațiilor la medicamentele cu insulină și importul primelor cutii cu medicamentul „Strim” în Moldova, ne-am ciocnit cu un val imens de informații false la adresa produsului și companiei.

Potrivit administrației companiei farmaceutice, raportările negative au apărut imediat după câștigarea licitației. Aceasta susține că preparatul îndeplinește toate cerințele autorităților de reglementare din Republica Moldova.

ANDREI GOY, DIRECTOR TEHNIC „FARMAK”

Noi am realizat investigații clinice centrate cu 160 de pacienți în cinci clinici specializate. Datorită rezultatelor acestor studii ne-am convins că profilul terapeutic este unul eficace, mai exact efectul glicemic este sigur. 

„Farmak” vrea să implice experți internaționali independenți pentru efectuarea unei analize detaliate a cazurilor în care au apărut reacțiilor adverse raportate în Republica Moldova. Însă, pentru aceasta au nevoie de fișele medicale ale pacienților și o colaborare cu medicii care au tratat pacienții, care au înregistrat reacții adverse. Specialiștii din Ucraina susțin că medicamentul poate fi utilizat și recomandat pacienților.

 NICOLAI TRONIKO, PREȘEDINTELE ASOCIAȚIEI ENDROCRINOLOGILOR DIN UCRAINA

O spun cu siguranță că acest medicament de la „Farmak”, în baza datelor pe care le deținem din clinicile și instituțiile ucrainene, este un preparat calitativ, care are dreptul să fie utilizat în practică. 

„Farmak” produce conform tehnologiei licențiate Lilly din SUA, fiind a doua companie din lume căreia firma americană i-a transmis tehnologia de producție de insulină în cartușe și a implementat-o ​​cu succes.

SUSANA KHAILILOVA, DIRECTOR VÂNZĂRI ȘI MARKETING „FARMAK”

Noi ne conformăm regulilor tehnice din țara în care importăm produsele medicamentoase. Vrem ca tratamentul să fie efectiv, calitativ și accesibil.

Produsele „Farmak” sunt exportate în 20 de țări ale lumii. Farmak activează pe piața Moldovei din 1992. Compania are 5 laboratoare noi și peste 2600 de angajați.

P*

 

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram