Activistul Pavel Grigorciuc a sărit astăzi la bătaie la procurorul Nicu Șendrea. Totul s-a întâmplat la sediul Curții de Apel Chișinău. Cazul a fost confirmat pentru TV8 de ofițerul de presă al Poliției capitalei, Natalia Stati.

La fața locului a fost chemat un grup operativ al Poliției, pentru a aplana conflictul. Cazul este cercetat de Procuratura sectorului Botanica.

Pavel Grigorciuc a explicat pe Facebook că procurorul a încercat să-i ia telefonul și el și-a întors bunul: „Dacă asta înseamnă bătaie, atunci procurorii chiar au o problemă. Încă o dovadă a faptului că procurorii și judecătorii lui Plahotniuc continuă să saboteze schimbările din societate și încearcă să împiedice societatea civilă”.

Grigorciuc a atașat și un video care demonstrează că procurorul a încercat să-i ia telefonul. Din imagini nu se vede dacă activistul l-a lovit pe omul legii.

Amintim că Pavel Grigorciuc a fost reținut la sfârșitul lunii martie, după ce l-a bătut pe deputatul democrat Sergiu Sârbu. După ce a stat trei luni în izolator, a fost trecut în arest la domiciliu, iar ulterior – plasat sub control judiciar.

Grigorciuc este cercetat pentru huliganism și riscă până la cinci ani de închisoare.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!