Există riscul că în iarna acestui an Republica Moldova să nu mai poată beneficia de import de gaze din Federația Rusă pe căi tradiționale. Despre aceasta a declarat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova. 

„Avem și planul „B”. Vorbim de posibilitatea de a procura gaze prin intermediul altor gazoducte. Aceasta presupune achiziționarea și stocarea gazului în rezervoarele din Ucraina sau procurarea gazului din Bulgaria și România prin intermediul regiunilor din sudul țării. Pot spune că sunt soluții care ne vor asigura că R. Moldova nu depinde de negocierile pe care le poartă Ucraina cu Federația Rusă. Ne dorim ca aceste două state să ajungă la o înțelegere”, a spus Nicu Popescu.

Cât ține de gazoductul Ungheni-Chișinău, Nicu Popescu a spus că construcția acestuia ar putea fi finisată în primăvara anului viitor.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!