/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ Statul va cere anularea contractului de privatizare a companiei „Air Moldova”

missing
12 septembrie 2019, ora 11:44

Statul va cere anularea contractului de privatizare a companiei „Air Moldova”, declarația a fost făcută de șeful statului Igor Dodon, după ședința de azi a Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

„Statul va întreprinde toate acțiunile legale pentru întoarcere „Air Moldova” în proprietatea sa. Sunt premise și documente care ne permit anularea privatizării Air Moldova, în scurt timp, statul va iniția o cauză în acest sens. Noi am solicitat informații detaliate privind activitatea acestei companii. Azi, sperăm, această informație va fi prezentată și noi, la una dintre ședințele ulterioare, vom examina acest subiect”, a declarat președintele țării.

Potrivit șefului statului, la ședința de azi a CSS a fost invitată și noua conducere a companiei „Air Moldova” și reprezentanții ai Agenției Proprietății Publice (APP), responsabilă de gestionarea acordului de privatizare.

Compania „Air Moldova” a fost privatizată acum aproximativ un an. Privatizarea acestei companii este unul dintre cele patru subiecte anchetate de o comisie parlamentară, instituită cu scopul de a investiga modul în care s-au privatizat sau concesionat mai multe proprietăți ale statului, în ultimii ani.

În aceeași ordine de idei, azi, premierul Maia Sandu a anunțat că Agenția Proprietății Publice a cerut în instanță anularea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău de către compania „Avia Invest”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram