/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/VIDEO/ Codreanu: Actuala conducere a Primăriei intimidează funcționarii care vor să mă susțină. Reacția primarului interimar

missing
12 septembrie 2019, ora 14:43

Potențialul candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău Ruslan Codreanu, care intenționează să participe independent la alegerile din 20 octombrie, se plânge că i se pun mai multe impedimente în procesul de colectare a semnăturilor, pentru a-și putea înregistra candidatura în cursa electorală.

Codreanu, care este și fost edil interimar al capitalei, susține că listele de subscripție (n.r. listele pentru semnăturile persoanelor care susțin un candidat la alegeri) i-au fost eliberate cu cinci zile mai târziu, ceea ce i-a complicat sarcina de a aduna semnături de la susținători. Potențialul candidat zice că, în aceste condiții, trebuie să colecteze câte 700 de semnături zilnic, pentru a reuși în termeni rezonabili să se înregistreze.

Fostul primar interimar mai declară că la înregistrarea grupului de inițiativă, membrii Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală (CECE) Chișinău au cerut copiile la buletinele de identitate pentru toți cei peste 60 de membri ai grupului de inițiativă, deși, spune el, regulamentul CEC nu prevede expres acest lucru.

Mai mult, Codreanu se mai plânge că persoanele care vor să-l susțină și care lucrează la Primăria Chișinău sunt intimidate și nu li se permite să facă acest lucru. Fostul edil zice că actuala conducere a Primăriei a emis un ordin în acest sens.

„Foarte multe persoane care au venit la sediu să ne susțină au fost intimidate telefonic sau au fost chiar eliberate din funcție”, a spus Ruslan Codreanu, în cadrul unei conferințe de presă.

La rândul său, actualul primar interimar al municipiului Chișinău, Adrian Talmaci, neagă afirmațiile lui Ruslan Codreanu: „Nu am emis așa un ordin. A fost o ședință la care am solicitat funcționarilor din cadrul Primăriei ca să nu se implice în timpul orelor de lucru în susținerea unor concurenți electorali la alegerile locale. Noi activăm conform fișei de post și a legislației în vigoare, dacă vrei să-l susții pe un candidat electoral, poftim, după serviciu, ai mers, ai discutat, ai făcut agitație electorală etc., dar nu în timpul lucrului, pentru că erau așa situații când ei practic dispăreau de la lucru”, a spus Talmaci, contactat telefonic de TV8.md.

În prezent, potrivit datelor CECE Chișinău, oficial, în cursa electorală au fost înregistrați doi candidați: Ion Ceban și Andrei Donică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram