/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Protest în PMAN! Transportatorii solicită majorarea tarifelor de călătorie. Cerințele impuse de Ministerul Economiei

missing
12 septembrie 2019, ora 14:46

Mai multe asociații patronale din domeniul transportului rutier de persoane au protestat astăzi în Piața Marii Adunării Naționale (PMAN). Transportatorii cer majorarea tarifului de călătorie. De cealaltă parte, reprezentanții Minsiterului Economiei și Infrastructurii (MEI) spun că orice solicitare de majorare a tarifului din partea transportatorilor, trebuie să vină cu asumarea unor servicii de calitate, prestate cetățenilor.

Potrivit MEI, transportorii trebuie să-și asume:
1. Antrenarea la deservirea serviciilor regulate a unităților de transport destinate exclusiv transportării persoanelor, și nicidecum a celor reutilate din marfare;
2. Asigurarea respectării depline a drepturilor pasagerilor, inclusiv a celor cu nevoi speciale;
3. Antrenarea personalului calificat și asigurarea pregătirii continue a acestuia;
4. Respectarea strictă de către operatorii de transport a legislației din domeniul transporturilor rutiere, precum și a celei fiscale.

„MEI este dispus să continue dialogul cu operatorii de transport, în condițiile în care aceștia vor veni cu un plan de acțiuni clar determinat, inclusiv, ajustarea treptată a tarifelor, luând în considerare capacitatea de plată a cetățenilor, iar toate deciziile privind tarifele vor fi supuse consultărilor publice”, se arată într-un comunicat al MEI.

MEI a desfășurat o serie de întrevederi, în cadrul cărora au fost discutate problemele și deficiențele pe care le întâmpină operatorii de transport.

Ca rezultat, au fost identificate un șir de propuneri privind modificarea legislației din domeniu, atât cea fiscală, cât și cea contravențională, urmând ca reprezentanții asociațiilor patronale să formuleze și să prezinte o propunere comună în adresa ministerului pentru îmbunătățirea cadrului legislativ.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram