Mai multe asociații patronale din domeniul transportului rutier de persoane au protestat astăzi în Piața Marii Adunării Naționale (PMAN). Transportatorii cer majorarea tarifului de călătorie. De cealaltă parte, reprezentanții Minsiterului Economiei și Infrastructurii (MEI) spun că orice solicitare de majorare a tarifului din partea transportatorilor, trebuie să vină cu asumarea unor servicii de calitate, prestate cetățenilor.

Potrivit MEI, transportorii trebuie să-și asume:
1. Antrenarea la deservirea serviciilor regulate a unităților de transport destinate exclusiv transportării persoanelor, și nicidecum a celor reutilate din marfare;
2. Asigurarea respectării depline a drepturilor pasagerilor, inclusiv a celor cu nevoi speciale;
3. Antrenarea personalului calificat și asigurarea pregătirii continue a acestuia;
4. Respectarea strictă de către operatorii de transport a legislației din domeniul transporturilor rutiere, precum și a celei fiscale.

„MEI este dispus să continue dialogul cu operatorii de transport, în condițiile în care aceștia vor veni cu un plan de acțiuni clar determinat, inclusiv, ajustarea treptată a tarifelor, luând în considerare capacitatea de plată a cetățenilor, iar toate deciziile privind tarifele vor fi supuse consultărilor publice”, se arată într-un comunicat al MEI.

MEI a desfășurat o serie de întrevederi, în cadrul cărora au fost discutate problemele și deficiențele pe care le întâmpină operatorii de transport.

Ca rezultat, au fost identificate un șir de propuneri privind modificarea legislației din domeniu, atât cea fiscală, cât și cea contravențională, urmând ca reprezentanții asociațiilor patronale să formuleze și să prezinte o propunere comună în adresa ministerului pentru îmbunătățirea cadrului legislativ.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!