/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Candidații s-au înregistrat, însă concursul privind selectarea procurorului general ar putea fi anulat în curând

13 septembrie 2019, ora 14:23

Deși în concursul pentru selectarea noului procuror general s-au înregistrat deja șapte candidați, acesta ar putea fi anulat în scurt timp. Potrivit ministrei Justiției, Olesea Stamate, proiectul de modificare a Legii procuraturii, care a fost avizat astăzi de Guvern, prevede că acest concurs în desfășurare va fi anulat, după ce modificările legislative vor intra în vigoare. 

La ședința în care membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) au decis lansarea concursului privind selectarea noului procuror general, Stamate a sugerat ca decizia să fie amânată, întrucât se pregătesc modificări legislative în acest sens și a atenționat că acest concurs ar putea fi anulat ulterior. Majoritatea membrilor CSP însă au votat pentru anunțarea concursului, argumentându-și poziția prin faptul că actuala lectură a legii îi obligă să facă acest lucru.

Procedura de înregistrare a dosarelor pentru funcția de procuror general în cadrul concursului organizat de CSP s-a încheiat pe data de 10 septembrie.

Proiectul avizat azi de Executiv urmează să fie trimis în Parlament spre aprobare.

Detalii despre modificările la Legea procuraturii, avizate azi de Guvern, citiți AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram