Deși în concursul pentru selectarea noului procuror general s-au înregistrat deja șapte candidați, acesta ar putea fi anulat în scurt timp. Potrivit ministrei Justiției, Olesea Stamate, proiectul de modificare a Legii procuraturii, care a fost avizat astăzi de Guvern, prevede că acest concurs în desfășurare va fi anulat, după ce modificările legislative vor intra în vigoare. 

La ședința în care membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) au decis lansarea concursului privind selectarea noului procuror general, Stamate a sugerat ca decizia să fie amânată, întrucât se pregătesc modificări legislative în acest sens și a atenționat că acest concurs ar putea fi anulat ulterior. Majoritatea membrilor CSP însă au votat pentru anunțarea concursului, argumentându-și poziția prin faptul că actuala lectură a legii îi obligă să facă acest lucru.

Procedura de înregistrare a dosarelor pentru funcția de procuror general în cadrul concursului organizat de CSP s-a încheiat pe data de 10 septembrie.

Proiectul avizat azi de Executiv urmează să fie trimis în Parlament spre aprobare.

Detalii despre modificările la Legea procuraturii, avizate azi de Guvern, citiți AICI.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!