Candidatul Partidului Socialiștilor Ion Ceban a postat pe rețelele sociale o fotografie cu panoul instalat recent în scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”, cu inscripția „I love Chișinău”. Pe fundal a fost surprinsă și clădirea Președinției care este condusă de socialistul Igor Dodon.

Internauții au comentat că panoul este folosit de Ceban în scop electoral, fiind promovat ca un nou proiect susținut de PSRM înainte de alegerile locale din 20 octombrie. Astăzi, Ion Ceban a organizat și un briefing de presă în fața noii construcții.

Foto: Facebook/Iv Ceban

Decizia de a instala panoul „I love Chișinău” a fost luată de Consiliul Municipal Chișinău mai demult, dar a fost amenajat în scuarul teatrului abia acum. Șeful Secției amenajare și salubrizare din cadrul Direcției locativ-comunale a Primăriei Chișinău, Vasile Efros, a declarat pentru TV8 că s-au cheltuit aproximativ 88 de mii de lei pentru construcția și instalarea panoului.

Întrebat de ce au întârziat cu amenajarea, funcționarul a spus că CMC nu a alocat inițial bani pentru acest proiect și abia acum au fost identificate resursele financiare necesare.

„S-au înregistrat economii pentru primele opt luni ale anului și panoul s-a făcut din aceste economii”, a precizat Efros.

Potrivit funcționarului, zona a fost alesă împreună cu reprezentanții Direcției arhitectură a Primăriei. Din start se discuta despre scuarul catedralei, dar „ținând cont de faptul că acolo sunt mai multe obiective, Arcul de Triumf  și altele, cumva nu se încadra în aspectul arhitectural din zonă și am decis în final să fie scuarul Teatrului de Operă”, a motivat Vasile Efros.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!