/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Investitorii francezi ar putea renova tronsonul de cale ferată Chișinău-Ungheni

13 septembrie 2019, ora 17:17

Investitorii francezi ar putea renova tronsonul de cale ferată Chișinău-Ungheni. O scrisoare de intenție în acest sens a fost semnată astăzi de către companiile franceze. Despre aceasta a afirmat secretarul de stat pentru Afaceri Europene al Republicii Franceze, Amélie de Montchalin, în cadrul întrevederii cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu. 

„Potențialul schimburilor comerciale și investiționale adiționale între Republica Moldova și Franța este vast, întrucât noi investitori francezi au manifestat deja interes pentru lansarea afacerilor în Republica Moldova. Guvernul francez este disponibil să coopereze cu Republica Moldova în ce privește aspectele fiscale, pentru a evita dubla impozitare, a preveni evaziunea fiscală și a lupta împotriva finanțării terorismului”, a spus Amélie de Montchalin.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), în cadrul consultărilor politice extinse, Nicolae Popescu și Amélie de Montchalin au precizat că filiala Agenției Franceze pentru Dezvoltare (AFD), Proparco, specializată în finanțarea sectorului privat, a manifestat interes pentru extinderea prezenței sale în Republica Moldova, în special cu scopul de a consolida sectorul bancar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram