În primele șase luni ale anului 2019, instanțele de judecată din R. Moldova au autorizat efectuarea a 5 122 de interceptări la cererea oamenilor legii. Cifrele au fost publicate de Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești, care a pregătit un raport statistic pentru prima jumătate a anului curent despre autorizarea acțiunilor de urmărire penală, măsurilor operative de investigații și aplicarea măsurilor de constrângere.

Potrivit raportului, oamenii legii au înaintat judecătorilor 5 424 de solicitări pentru efectuarea interceptărilor. Dintre acestea, doar 305 au fost respinse, iar 5 122 – admise.

Judecătorii au autorizat și 3080 de percheziții în prima jumătate a anului curent și au admis 302 solicitări de punere a bunurilor sub sechestru.

De asemenea, magistrații au emis 31 de acte cu privire la suspendarea provizorie din funcție a unor persoane.

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!