Deși a fost criticat de nenumărate ori în perioada în care s-a aflat PDM la guvernare, după ce a fugit din țară, Vlad Plahotniuc este lăudat de liderul comuniștilor Vladimir Voronin. Acesta afirmă că Plahotniuc a salvat PDM și l-a dezvoltat atât de mult cum nu i-ar fi reușit nimănui să o facă.

„PD trebuia să fie îngropat demult, sub conducerea marelui deștept Diacov și a altora. Plahotniuc a salvat partidul. L-a ridicat. Cu ce metode asta e altă treabă. Trebuie să ai capacități să vii în Parlament cu 19 mandate și la sfârșitul Legislaturii să ai 56 de mandate”, l-a lăudat Voronin pe fostul lider al democraților la emisiunea „Puterea a Patra” de la „N4”.

Voronin crede că Partidul Democrat ar fi trebuit să-și încheie activitatea în politica din R. Moldova, după toate schemele care le-au făcut în ultimii ani: „Ei trebuiau să-l fugărească pe Diacov din partid pe toată viața și să desființeze PDM. Aceste două decizii istorice trebuiau să le ia la ultimul Congres. Și atunci toți ar fi înțeles că ei s-au pocăit, că au comis greșeli, că au conștientizat asta și că perspectivă nu-i”.

Liderul PCRM a dezvăluit și un secret de la ultimul Congres al PDM. Voronin afirmă că știe foarte bine că mulți membri ai partidului nu l-au votat pe Pavel Filip la funcția de președinte al formațiunii.

„De ce nu a fost nicio fotografie cum s-a votat în sală? Noi știm că nici jumătate din prezența din sală nu au votat pentru Filip. În cadrul Congresului s-au divizat în trei…Până acum, PD nu a fost un partid, dar un SRL. Asta a fost o afacere profitabilă. Trebuie de interzis prin judecată acest partid”, este de părere fostul șef de stat.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!