/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/VIDEO/ Stilistul Victor Micușa și expertul în energetică Sergiu Tofilat vor să devină consilieri municipali

missing
13 septembrie 2019, ora 21:39

De la frizerie la primărie nu este decât un pas, cel al alegerilor locale. Stilistul Victor Micușa a anunțat că va candida pentru un mandat de consilier municipal. O va face nu de unul singur, ci din partea Partidului Unității Naționale, susținut de fostul președinte român, Trăian Băsescu. Consilier municipal se vede și Sergiu Tofilat, expert în energetică. El s-a alăturat echipei candidatului Victor Chironda, formată, în mare parte, din activiști civici.

Stilistul Victor Micușa, care deține un salon de coafuri în capitală, spune că se va descurca și la înfrumusețarea orașului.

VICTOR MICUȘA, CANDIDAT CONSILIU MUNICIPAL: „Noi, oamenii care muncim, suntem gospodari și facem ceva pentru anturajul nostru, stăm și ne uităm cum ei își bat joc de pământ. E timpul să acționăm și noi”.

Candidatul se alătură echipei de consilieri municipali, propusă de Partidul Unității Naționale. Victor Micușa ne-a mai spus că a fost îndemnat să concureze și pentru funcția de primar general, însă a refuzat pentru că îi place munca în echipă. Recent, el s-a pomenit în mijlocul unui scandal după ce a acuzat FISC-ul că stabilește taxe prin deducție, iar pentru a-și arăta nemulțumirea, împreună cu angajații salonului, au oferit servicii în decurs de o zi în uniforme de deținuți.

Consilier municipal se vrea și expertul în energetică, Sergiu Tofilat, tot el fondatorului comunității watchdog.md. Dacă anul trecut, el a încercat să ajungă primar, dar nu a reușit să adune un număr suficient de semnături, acum expertul se alătură echipei lui Victor Chironda, care candidează la funcția de primar general din partea Mișcării Forța Nouă.

SERGIU TOFILAT, CANDIDAT CONSILIU MUNICIPAL: „El se pricepe cum de făcut orașul acesta comod, confortabil, iar eu voi fi responsabil de partea economică. Ne completăm unul pe altul”.

Deși astăzi este 13, Vineri, Victor Chironda a sfidat superstițiile și a depus actele pentru a fi înregistrat în cursa electorală. (Chironda_CEC 1, 2) Pe 20 octombrie, când vor avea loc alegerile locale generale, chișinăuienii vor alege un nou primar și viitorii consilieri municipali, 52 la număr, care reprezintă diverse partide sau candidați independenți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram