/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Candu: Dosarele din Rusia pe numele lui Plahotniuc sunt motivate politic. „În R. Moldova nu există niciun dosar pe numele lui”

16 septembrie 2019, ora 22:43

Fostul vicepreședinte al Partidului Democrat Andrian Candu spune că pe numele ex-președintelui PDM Vladimir Plahotniuc nu există niciun dosar deschis în Republica Moldova, iar cele trei cauze intentate în Federația Rusă sunt motivate politic. Declarația a fost făcută în platoul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„La ora actuală numai Năstase a vorbit despre așa-numitul dosar că el a solicitat Procuraturii să facă dosar pentru îmbogățire fără justă cauză, îmbogățire ilicită.

Există trei dosare în Federația Rusă. Toate trei sunt motivate politic și nu au nicio substanță ca atare și acest lucru l-au spus chiar și cei din interpol când au ignorat toate solicitările Federației Ruse”, a explicat Candu.

Politicianul spune că o echipă de avocați internaționali, inclusiv din Rusia, se ocupă de acest subiect.

Întrebat de ce Vladimir Plahotniuc nu revine în țară, Candu a spus că „el din 2009 și-a ignorat familia și copiii care de atunci sunt în străinătate. Acum a decis să petreacă mai mult timp cu familia. Fiecare are nevoie de un restart”. Totodată, democratul spune că nu exclude faptul că acesta ar putea reveni în curând în Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram