/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Un actual deputat democrat candidează la funcția de consilier local. Va renunța la mandatul din Parlament?

missing
17 septembrie 2019, ora 17:00

Deputata Elena Bacalu candidează la alegerile locale din 20 octombrie pentru funcția de consilier municipal la Cahul. Aceasta a fost inclusă sub numărul doi în lista Partidului Democrat pentru Consiliul Municipal Cahul, care a fost înregistrată la Consiliul Electoral de Circumscripție.

În listă se mai regăsește actualul vicepreședinte al Consiliului Raional Cahul, Sergiu Drangoi, fosta șefă a Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat, Elena Daud, mai mulți medici, profesori și câțiva oameni de afaceri.

Contactată de TV8, Elena Bacalu a refuzat să spună dacă este gata să renunțe la mandatul de deputat în cazul în care va obține un mandat de ales local pe 20 octombrie.

„Eu am dreptul să candidez. Mai mult nu vreau să comentez nimic”, ne-a răspuns scurt deputata democrată.

Amintim că Elena Bacalu a obținut mandatul de deputat la alegerile parlamentare din februarie, fiind câștigătoare pe circumscripția uninominală nr. 42 Cantemir. Aceasta a acumulat 8335 de voturi, adică 35,36% din sufragii. Bacalu l-a depășit la limită pe Vladimir Țurcan, candidatul Partidului Socialiștilor, care  a acumulat cu 65 de voturi mai puțin. Al treilea clasat pe această circumscripție a fost Constantin Boeștean, candidatul ACUM, care a acumulat 14,64% din sufragii.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram