Deputata Elena Bacalu candidează la alegerile locale din 20 octombrie pentru funcția de consilier municipal la Cahul. Aceasta a fost inclusă sub numărul doi în lista Partidului Democrat pentru Consiliul Municipal Cahul, care a fost înregistrată la Consiliul Electoral de Circumscripție.

În listă se mai regăsește actualul vicepreședinte al Consiliului Raional Cahul, Sergiu Drangoi, fosta șefă a Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat, Elena Daud, mai mulți medici, profesori și câțiva oameni de afaceri.

Contactată de TV8, Elena Bacalu a refuzat să spună dacă este gata să renunțe la mandatul de deputat în cazul în care va obține un mandat de ales local pe 20 octombrie.

„Eu am dreptul să candidez. Mai mult nu vreau să comentez nimic”, ne-a răspuns scurt deputata democrată.

Amintim că Elena Bacalu a obținut mandatul de deputat la alegerile parlamentare din februarie, fiind câștigătoare pe circumscripția uninominală nr. 42 Cantemir. Aceasta a acumulat 8335 de voturi, adică 35,36% din sufragii. Bacalu l-a depășit la limită pe Vladimir Țurcan, candidatul Partidului Socialiștilor, care  a acumulat cu 65 de voturi mai puțin. Al treilea clasat pe această circumscripție a fost Constantin Boeștean, candidatul ACUM, care a acumulat 14,64% din sufragii.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!