Puștii moldoveni sunt lideri mondiali la un gen de sport inventat în China acum 2000 de ani. Este vorba de Dragon Boat – o cursă cu bărci în formă de dragon cu 20 de vâslași, un toboșar și un cârmaci pe punte. La Campionatul Mondial al cluburilor desfășurat la Kiev, juniorii moldoveni au câștigat opt medalii, dintre care patru sunt de aur.

„Vulturii” din Drochia au reprezentat Moldova la Campionatul Mondial de Dragon Boat din Ucraina. Cei 24 de sportivi au participat la competițiile pe distanțe de 200, 500 și 2000 de metri, în toate trei categorii: masculin, feminin și mixt. La concurs, au fost prezente opt echipe din șase țări, iar „Vulturii” au fost depășiți doar de chinezi, inventatorii Dragon Boat.

În luna iulie a acestui an, „Vulturii” au participat și la Campionatul Europei al cluburilor, de la Moscova, și a adus acasă 12 medalii de argint și două medalii de bronz. Dragon Boat este un tip de sport relativ nou în Republica Moldova, fiind practicat în țara noastră de doar cinci ani. Acest tip de sport nu este, deocamdată, susținut de stat.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!