Comisia parlamentară Economie, buget și finanțe a admis doi candidați la proba interviului în cadrul  concursului anunțat pentru ocuparea unei funcții de director al Consiliului de Administrare al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). În concurs au rămas Iacov Timciuc și Lilian Barcaru.

Iacov Timciuc a ocupat anterior funcția de șef al Inspectoratului Energetic de Stat din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, demisionând în februarie 2019.

Timciuc a fost printre candidații Partidului Comuniștilor la alegerile parlamentare  din 1998 și la cele parlamentare anticipate din 2001 și a ocupat și funcția de ministru al Administrației Publice Locale în Guvernul condus de Zinaida Greceanîi. La alegerile parlamentare din 2010, Iacov Timciuc a candidat deja pe lista Partidului Democrat.

Despre cel de-al doilea candidat, Lilian Barcaru, activează la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică în funcția de șef de secţie în cadrul Departamentului Investiţii şi Calitate.

CV-urile candidaților urmează a fi publicate pe site-ul Parlamentului. Cei doi candidați vor veni la interviu cu deputații din Comisia Economie, buget și finanțe pe 23 septembrie, la ora 10:00.

Precizăm că la concurs și-au depus dosarele cinci persoane. Nu au trecut de prima etapă de evaluare Dumitru Camerzan, Grigore Batlag și Dorin Dușciac.

Parlamentul a desemnat în luna februarie doar patru membri din cei cinci care trebuie să fie în Consiliul de Administrare al ANRE. Funcțiile au fost ocupate de foștii deputați Ștefan Creangă și Eugen Carpov, ex-președintele Curții de Conturi, Veaceslav Untilă și ex-ministrul Economiei, Octavian Calmîc.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!