/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Cine sunt candidații pentru o funcție de director al ANRE

missing
18 septembrie 2019, ora 14:27

Comisia parlamentară Economie, buget și finanțe a admis doi candidați la proba interviului în cadrul  concursului anunțat pentru ocuparea unei funcții de director al Consiliului de Administrare al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). În concurs au rămas Iacov Timciuc și Lilian Barcaru.

Iacov Timciuc a ocupat anterior funcția de șef al Inspectoratului Energetic de Stat din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, demisionând în februarie 2019.

Timciuc a fost printre candidații Partidului Comuniștilor la alegerile parlamentare  din 1998 și la cele parlamentare anticipate din 2001 și a ocupat și funcția de ministru al Administrației Publice Locale în Guvernul condus de Zinaida Greceanîi. La alegerile parlamentare din 2010, Iacov Timciuc a candidat deja pe lista Partidului Democrat.

Despre cel de-al doilea candidat, Lilian Barcaru, activează la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică în funcția de șef de secţie în cadrul Departamentului Investiţii şi Calitate.

CV-urile candidaților urmează a fi publicate pe site-ul Parlamentului. Cei doi candidați vor veni la interviu cu deputații din Comisia Economie, buget și finanțe pe 23 septembrie, la ora 10:00.

Precizăm că la concurs și-au depus dosarele cinci persoane. Nu au trecut de prima etapă de evaluare Dumitru Camerzan, Grigore Batlag și Dorin Dușciac.

Parlamentul a desemnat în luna februarie doar patru membri din cei cinci care trebuie să fie în Consiliul de Administrare al ANRE. Funcțiile au fost ocupate de foștii deputați Ștefan Creangă și Eugen Carpov, ex-președintele Curții de Conturi, Veaceslav Untilă și ex-ministrul Economiei, Octavian Calmîc.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram