/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Octavian Țîcu va candida la funcția de primar al Chișinăului

missing
18 septembrie 2019, ora 16:47

Deputatul Octavian Țîcu a decis să candideze la șefia capitalei și a făcut un apel către partidele de dreapta, îndemnându-le să-și unească forțele, pentru a nu admite ca fotoliul de primar al Chișinăului să fie ocupat de socialistul Ion Ceban.

Dragi chișinăuieni, în situația în care s-a creat și în iminența acaparării orașului de către PSRM, la fel ca și multe alte instituții, eu ca bărbat și ca intelectual nu pot să admit ca un isteric ca Ion Ceban, care s-a aflat și la Partidul Comuniștilor în servilismul lui Voronin și la Dodon, să câștige Chișinăul”, a declarat Țîcu în cadrul unui briefing de presă.

Acesta a anunțat că va candida la funcția de primar al capitalei, dar nu a precizat dacă va fi independent sau va reprezenta o formațiune politică.

„Voi face un apel către partidele de dreapta, proeuropene să se coalizeze și să ofere șansa ca împreună să putem garanta cetățenilor Chișinăului succesul în apărarea acestei ultime redute a democrației noastre”, a îndemnat Țîcu.

Deputatul i-a transmis un mesaj și liderului Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, pe care l-a îndemnat să rămână la șefia Ministerului de Interne.

„Andrei, te-am susținut și anul trecut și acum cred că faci un lucru remarcabil la MAI. Ai pornit o reformă pe care trebuie să ți-o asumi cu demnitate și curaj și să continui acest lucru în cadrul MAI, să oferi împreună cu partidul șansa să putem câștiga această bătălie împotriva PSRM”, i-a recomandat  Octavian Țîcu.

Tot astăzi, Octavian Țîcu a anunțat că părăsește fracțiunea parlamentară a Platformei Demnitate și Adevăr, dar rămâne deputat independent în cadrul Blocului ACUM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram