Deputatul Partidului Șor, Petru Jardan, care ar putea rămâne astăzi  fără imunitate parlamentară, după ce procurorul general a cerut acest lucru în Parlament, nu este în R. Moldova. Acesta a plecat într-o deplasare în România, dar dă asigurări că se va întoarce săptămâna viitoare și va da explicațiile necesare anchetei.

Nu sunt în țară acum, dar să nu creadă cineva că am fugit și mă ascund. Am ceva aici și mă întorc în țară luni sau marți”, a declarat Jardan pentru TV8.md.

Deputatul mai spune că nu se aștepta să-i fie ridicată imunitatea, chiar dacă lucrurile care se întâmplă în ultimele zile dădeau de bănuit.

„În contextul celor ce se întâmplă, nu excludeam absolut nimic, dar oricum a fost o surpriză. Nu cunosc motivele, dar o să vin și o să aflu mai multe”, a adăugat parlamentarul.

Deocamdată nu se cunoaște în cadrul cărui dosar penal urmează a fi cercetat Petru Jardan, dar acesta ar putea fi legat tot de concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Jardan a fost directorul aeroportului în perioada în care s-a decis concesionarea lui și apoi a fost administratorul companiei „Avia Invest”, care a luat în gestiunea aeroportul pentru 49 de ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!