Andrei Năstase, candidatul desemnat al Blocului ACUM la funcția de primar general al municipiului Chișinău, a mers azi la Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală Municipală Chișinău (CECEM) pentru a solicita înregistrarea în cursa electorală.

„Sunt încrezut că nedreptatea care li s-a făcut oamenilor anul trecut va fi răzbunată printr-un număr mai mare de voturi. Am încredere în capacitatea oamenilor de a face dreptate lor și orașului”, a spus ministrul.

Andrei Năstase s-a referit și la funcția pe care o deține în prezent în stat: „Eu nu renunț la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) al Republicii Moldova, pentru că nu-mi aparține. Acest minister trebuie să acționeze în beneficiul oamenilor și nu împotriva lor. Am pus fundamentul unei instituții depolitizate, unde meritocrația va fi luată la baza unor numiri”, a declarat Năstase.

Membrii CECEM Chișinău vor analiza dosarul său și în decurs de șapte zile îi vor da un răspuns, dacă-l înregistrează sau nu în cursa electorală.

Tot azi, la CECEM au mers să ceară înregistrarea în cursa electorală: Vladmir Cebotari (PDM), Ivan Diacov (PN), Vitalie Marinuța (PVE), Octavian Țîcu (PUN), Ruslan Codreanu (independent) și Boris Volosatîi (DA) ș.a.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!