Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii Procuraturii Anticorupție au efectuat astăzi percheziții în domiciliile și automobilele a opt membri ai Comisiei de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău.

Ofițerii de presă ai Procuraturii Generale ne-au putut spune deocamdată că au fost ridicate mai multe documente și telefoane. După finalizarea perchezițiilor, persoanele vizate vor fi audiate în calitate de bănuiți.

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat pentru TV8 că nu poate oferi detalii până nu vin grupurile de lucru cu materialele ridicate de la percheziții, dar a precizat că printre cei vizați sunt foști viceminiștri și  reprezentanți ai unor agenții publice.

Din Comisia de concurs pentru concesionarea aeroportului au făcut parte opt persoane: Tudor Copaci, fost viceministru al Economiei,  Angela Susanu, fost director adjunct al Agenției Proprietăți Publice, Maria Șendilă,  șef-adjunct al Direcției administrarea proprietății publice din cadrul Agenției Proprietății Publice, Sabina Cerbu, ex viceministră a Justiției, Victor Barbăneagră, ex-viceministru al Finanțelor, Anatolie Zolotcov fost viceministru al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vladimir Cebotari, fost viceministru al Transporturilor și Petru Jardan, director general pe atunci al aeroportului.

Un deputat publică lista funcționarilor care ar trebui cercetați pentru concesionarea Aeroportului Chișinău

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!