/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Președintele Dodon spune că va promulga astăzi noua Lege a Procuraturii

20 septembrie 2019, ora 08:26

Noua Lege a Procuraturii, votata zilele trecute în parlament în două lecturi, a ajuns la Președinție. Șeful statului Igor Dodon declară o va promulga astăzi.

„Da, eu am auzit opinii diferite. Sunt riscuri că va fi atacată la Curtea Constituțională și sunt mai mulți experți care spun că unele elemente ale acestei legi vor fi anticonstituționale, dar ne-am asumat împreună cu colegii că mergem cu acest proiect, vom apăra poziția noastră și în continuare, chiar și la Curtea Constituțională (CCM)”, a declarat președintele aseară, la emisiunea Moldova în Direct de la Moldova 1. 

Deputații din fracțiunea Partidului Democrat au declarat, după ce legea a fost votată, că vor sesiza CCM cu privire la noua redacție a actului normativ.

Noua Lege a Procuraturii modifică procedura de alegere și numire a procurorului general. Concursul va fi anunțat de Ministerul Justiției, iar o comisie specială va desemna câțiva candidați pentru șefia Procuraturii. Lista va fi înaintată Consiliului Superior al Procurorilor, care va desemna procurorul general și îl va înainta pentru numire șefului statului.

Concursul anunțat anterior de CSP urmează a fi anulat, pentru ca noul procuror general să fie ales după noile modificări făcute la Legea Procuraturii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram