/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Anchetă la Spitalul de Traumatologie, după ce o pacientă s-a plâns de neglijență

20 septembrie 2019, ora 08:40

Anchetă la Spitalul de Traumatologie din capitală. O pacientă în vârstă de 70 de ani și fiica ei acuză angajații unei secții de neglijență și indiferență. Se întâmplă după ce, din spusele lor, bolnava, care fusese operată, a fost lăsată mai bine de trei ore, într-un salon, fără să i se administreze ceva contra durerilor insuportabile. Cele două cred chiar că lucrătorii medicali ar fi uitat-o în salon. De partea cealaltă, reprezentanții spitalului, dar și asistenta medicală au negat acuzațiile.

Doamna Eugenia, în vârstă de 70 de ani, a ajuns la acest spital acum două zile, pentru o intervenție la mână. După operație, a fost adusă în salon, iar de aici s-ar fi început problemele. Femeia afirmă că deși avea dureri groaznice, nimeni nu s-a apropiat să-i dea ceva contra lor.

EUGENIA, pacientă

Așa de tare erau durerile nu puteam nici să vorbesc. 01:12- 01:15 Dureri au fost insuportabile că eu aproape îmi pierdeam cunoștința.

Pacienta mai spune că după operație a fost vizitată de chirurg, pe care l-a rugat să I se administreze medicamente pentru a scăpa de durere.

DUMITRU BUNU, șef secția chirurgia mâinii

La ora 15:45 când am văzut pacienta mi-a spus că are dureri și eu am ordonat asistenta medicală să-i facă analgetic narcotic.

Totuși, nu s-a întâmplat nimic timp de trei ore, iar în această perioadă, pacienta a reușit să-i spună de incident fiicei sale. Iar, după ce s-a putut ridica din pat a ieșit pe holuri, cerând ajutor.

DANIELA GALAI, fiica pacientei

La ora două și eu am telefonat-o, ea mi-a spus că nimeni nu a venit, de asemenea o doare foarte foarte tare, deci nu mai poate răbda.

Când a dat de una dintre asistente i s-a spus să rabde, că o să-i treacă.

EUGENIA, pacientă

Când am venit am rugat-o, zic uitați-vă tare mă doare mâna. Nu pot să vă dau nimic, tăieți tifonul și spălați-vă mâna și o să va treacă.

Asistenta acuzată de indiferență și lipsă de compasiune neagă aceste afirmații.

SVETLANA CUCU, asistentă medicală

În genere nu s-a adresat. Medicul mi-a spus și am făcut. Cum a spus că trei ore, nu a fost așa.

Indignată de această situație, fiica pacientei a scris despre problemă pe rețelele sociale. La ea a reacționat și ministra Sănătății, care a cerut directorului spitalului să facă lumină, dar și o soluție pentru ca astfel de cazuri să nu se mai repete.

SERGHEI ȘTEPA, director interimar, Spitalul de Traumatologie

Noi am rugat să prezinte notele explicative: asistenta medicală de la post și toți implicați în conflictul dat.

Directorul afirmă că, la prima vedere, nu vede vreo abatere de la normă. Contactată de TV8, ministrul Ala Nemerenco nu ne-a răspuns la telefon.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram