Peste 27 la sută dintre chișinăuieni nu sunt siguri dacă ar participa la vot pentru desemnarea primarului de Chișinău, dacă Duminica viitoare ar avea loc alegeri locale. Totodată, socialistul Ion Ceban și Andrei Năstase ar ajunge să se dueleze în turul doi de scrutin, așa cum s-a întâmplat în februarie, arată un sondaj al Asociației Sociologilor și Demografilor, prezentat astăzi. 

Dintre cei 770 de respondenți din capitală, 35,3% l-ar susține pe socialistul Ion Ceban, iar 30,1% pe candidatul Blocului ACUM Andrei Năstase. Pe locul trei, la o diferență extrem de mare de voturi s-ar clasa fostul deputat liberal Valeriu Munteanu, care și-a creat propriul partid Uniunea Salvați Basarabia (USB).

În preferințele chișinăuienilor mai rămân foștii primari Dorin Chirtoacă și Ruslan Codreanu. Alți candidași ar acumula în total peste cinci la sută dintre voturi.

Asociația Sociologilor și Demografilor

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!