/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Interviul pentru selectarea unui director al Consiliului de Administrare al ANRE, amânat. Motivul

missing
23 septembrie 2019, ora 10:40

Interviul de angajare pentru selectarea unui director al Consiliului de Administrare al Agenției Naționale pentru Reglementarea în Energetică (ANRE) a fost amânat. Decizia a fost luată azi, la ședința Comisiei economie, buget și finanțe, la care urmau a fi audiați doi candidați dintre cei cinci care s-au înscris în concursul de angajare, selectați pentru etapa finală.

Motivul amânării interviului de azi este, potrivit președintelui Comisiei economie, buget și finanțe, Igor Munteanu, faptul că, în ultimele zile, au parvenit anumite sesizări referitoare la integritatea acestor candidați, care trebuie să fie verificate de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și Centrul Național Anticorupție (CNA).

„În ultimele zile am primit mai multe date suplimentare care indică asupra obligației comisiei de a-i verifica suplimentar (…), lucruri care sunt suficient de importante ca să le neglijăm. Pentru verificarea acestor date este nevoie de timp suplimentar”, a declarat Igor Munteanu, președintele comisiei, deputat în Blocul ACUM.

La rândul său, deputatul Sergiu Sîrbu din fracțiunea Partidului Democrat, membru supleant al Comisiei economie, buget și finanțe, spune că nu era cazul să fie amânat interviul: „A fost amânat fără niciun motiv. Ce fel de materiale suplimentare? Ce trebuia de analizat? Cu siguranță s-a amânat pentru că acel candidat care trebuia să câștige nu a reușit să depună dosarul sau nu a trecut de prima etapă. Am văzut că există deja și întrebări la candidați cu răspunsuri deja pregătite”, a spus democratul.

Cei doi candidați care au fost selectați pentru etapa interviului sunt: Iacov Timciuc și Lilian Barcaru. Igor Munteanu a evitat să spună pentru care dintre candidați au parvenit acele sesizări sau dacă este vorba despre ambii.

Concursul de selectare a unu director al Consiliului de administrare al ANRE a fost inițiat de Parlament în luna iulie. În prezent, în cadrul Consiliul de administrare al ANRE activează patru directori din cei cinci prevăzuți în regulament. Aceștia au fost învestiți în funcții în luna februarie a anului curent – Ștefan Creangă, Eugen Carpov, Veaceslav Untilă și Octavian Calmîc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram