Mișcarea de intelectuali, care îl susțin pe directorul de liceu Boris Volosatîi în cursa pentru primăria Chișinău, fac un apel ca toate partidele unioniste să susțină un candidat unic. Aceștia spun că unioniștii trebuie să-l aleagă pe cel mai bun concurent pentru a-l înfrunta pe socialistul Ion Ceban în turul doi, iar pentru acest lucru ar fi gata chiar să renunțe și la candidatura lui Boris Volosatîi.

ANATOL PETRENCO, ISTORIC, REPREZENTANT MIȘCAREA INTELECTUALILOR: „Noi suntem preocupați de păstrarea Chișinăului și promovarea orașului Chișinău ca a doua capitală românească”.

Mișcarea intelectualilor spun că este nevoie de un candidat comun care să reprezinte interesele unioniste la conducerea primăriei, în condițiile în care forțele de dreapta vor avea numai de pierdut din cauza numărului mare de concurenți de pe acest segment.

VASILE COSTIUC, PREȘEDINTE „DEMOCRAȚIA ACASĂ”: „Că doar un candidat de pe segmentul nostru unionist, românesc poate să-l bată pe Vanea Ceban în turul 2 și să mobilizeze electoratul dezamăgit, supărat”.

Deși îl susțin pe Boris Volosatîi – candidatul pe care l-au înaintat pentru funcție de primar, mișcarea intelectualilor spun că sunt gata să renunțe la el, dacă se adeverește că un alt concurent unionist are parte de mai multă susținere din partea cetățenilor.

ANATOL PETRENCO, ISTORIC, REPREZENTANT MIȘCAREA INTELECTUALILOR: „Unii din pretendenți nici nu vor să discute cu noi, ei se uită în pod nu știu unde. Noi suntem gata să renunțăm, cu condiția și ceilalți să renunțe tot așa cum suntem noi gata, în favoarea oricui, care va fi mai bun”.

BORIS VOLOSATÎI, CANDIDAT PRIMĂRIE DIN PARTEA PARTIDULUI „DEMOCRAȚIA ACASĂ”: „Vin să-i mobilizez pe toți cei care gândesc, simt românește. Votând pentru un unionist, votați faptele și nu vorbele”.

Boris Volosatîi este director al liceului „Gheorghe Asachi” de aproape 30 de ani. Acesta a candidat la alegerile parlamentare din iarna acestui an pe circumscripția nr. 33 din suburbiile de sud ale capitalei, unde a învins liderul Platformei „DA” – Andrei Năstase. Volosatîi s-a înregistrat în cursa pentru primăria Chișinău din partea partidului „Democrația Acasă”, condusă de Vasile Costiuc.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!