/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ar putea rămâne R. Moldova fără gaz la iarnă? Maia Sandu: „Ne pregătim pentru un asemenea scenariu”

missing
24 septembrie 2019, ora 22:31

Republica Moldova ar putea să nu mai primească gaz la iarnă din Federația Rusă, dacă autoritățile de la Moscova și cele de la Kiev nu vor ajunge la o înțelegere privind tranzitul gazului rusesc pe teritoriul Ucrainei, anunță șefa Guvernului Maia Sandu.

„Ne pregătim pentru un asemenea scenariu. Cetățenii nu trebuie să-și facă griji, dar trebuie să știe că există o asemenea posibilitate”, a declarat Sandu la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Prim-ministra afirmă că au fost identificate soluții pentru a depăși problema în cazul în care aceasta va apărea: „O soluție este să cumpărăm și să depozităm gaz în Ucraina, dar capacitățile de depozitare pe care le poate oferi Ucraina nu sunt suficiente pentru tot teritoriul R. Moldova”.

Totodată, Maia Sandu a dat asigurări că lucrările la gazoductul Iași-Ungheni vor fi finalizate pe teritoriul R. Moldova  până la finele acestui an, iar pe teritoriul României – către lunile martie-aprilie 2020.

Acesta este termenul pe care îl indică partenerii noștri. Sistemul nu va fi funcțional pentru această iarnă”, a punctat Sandu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram