Deputatul Vladimir Cebotari, care este candidatul Partidului Democrat la funcția de primar al Chișinăului, îl acuză pe Andrei Năstase că s-a lansat în campania electorală mai devreme decât permite legislația. Democrații au sesizat ilegalitatea autorităților competente, dar spun că acestea nu reacționează.

Vladimir Cebotari a amintit că orice candidat își poate începe campania electorală  din momentul înregistrării la Consiliul Electoral, dar Andrei Năstase s-a lansat sâmbătă în campania electorală, deși este înregistrat abia astăzi.

„Au distribuit materiale care au fost finanțate din fondul electoral de unde nu aveau dreptul să cheltuie niciun leu. Această încălcare este una extrem de gravă. Despre ce să vorbim în continuare, dacă ministrul de Interne se consideră că are imunitate?  Instituțiile statului sunt absolut pasive în a lua o atitudine. Nu există nicio intenție ca aceste alegeri să fie corecte”, a declarat Cebotari în cadrul unui briefing de presă organizat în fața Primăriei.

În timpul declarațiilor, democratul a fost practic „acoperit verbal” de un alt candidat la Primăria Chișinău, Vitalie Voznoi, care se arăta indignat de faptul că Cebotari participă la scrutinul electoral.

„Nu-mi place că un asemenea personaj planifică să fie primar”, a comentat Voznoi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!