Secțiile de votare din circumscripția nr. 50 Europa vor primi cu 53 200 de buletine de vot mai puține față de alegerile parlamentare organizate în luna februarie. Comisia Electorală Centrală explică că a fost luată în calcul prezența cetățenilor la vot la scrutinul precedent și informația prezentată de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE).

 Astfel, dacă la alegerile parlamentare din 24 februarie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a distribuit 364 150 de buletine de vot, atunci pentru alegerile parlamentare noi de pe 20 octombrie vor fi repartizate 310 950 de exemplare.

„În cazul secțiilor de votare din circumscripția uninominală nr.50, buletinele de vot vor fi distribuite pornind de la numărul estimativ de alegători stabilit în baza informației prezentate de MAEIE şi a celei acumulate de CEC, dar nu mai mult de cinci mii de buletine de vot pentru fiecare secţie de votare”, informează CEC.

Totodată, CEC a stabilit astăzi tirajul buletinelor de vot și pentru secțiile din circumscripția electorală nr.48 (or. Slobozia, mun. Tiraspol și Bender). Astfel, vor fi repartizate 70 de mii de buletine, aproximativ câte trei mii de buletine pentru fiecare secție de votare.

Toate buletinele de vot tipărite vor fi distribuite consiliilor electorale de circumscripție electorale uninominale, iar ulterior acestea vor fi expediate birourilor electorale ale secțiilor de votare.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!