social

Șeful Poliției de Frontieră: La Aeroport a existat nu una, dar câteva „portițe” prin care se putea ieși din țară clandestin

24 septembrie 2019, ora 08:22
Distribuie:

Șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi afirmă că la Aeroportul din Chișinău existau câteva așa-zise portițe, și nu una, prin care se putea ieși din țară în mod clandestin, fără trecerea controlului pașapoartelor și fără ca în bazele de date ale Poliției de Frontieră să se păstreze informații despre aceste treceri. Declarația a fost făcută la emisiunea Cutia Neagră cu Mariana Rață de la TV8.

Unde se aflau acele câteva „portițe”?

1. Zona Aeroportului Vechi, unde se află și toate depozitele pentru comercianții din magazinele duty free.

„Este zona de acces care nu era supravegheată de către Poliția de Frontieră, contrar prevederilor legii. Așa au fost indicațiile de la anumiți politicieni din Republica Moldova. În cazul dat eu nu știu care a fost acel politician care a dat aceste indicații”, a comentat Vasiloi.

2. Sala delegațiilor oficiale și VIP;

3. Zona pe unde trec toți cetățenii Republicii Moldova;

4. Așa-zisul punct de trecere „Est” care se află după fosta escadrilă militară, în apropiere de Sîngera.

Vasiloi susține că aceste coridoare erau folosite nu doar de o singură persoană, ci de un grup de persoane care erau apropiate fostului regim. Aceste zone erau supravegheate video, însă înregistrarea se păstra doar 12 zile, iar sistemul de supraveghere video era gestionat nu de către reprezentanții statului, ci de compania concesionară a Aeroportului „Avia Invest”.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram