Șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi afirmă că la Aeroportul din Chișinău existau câteva așa-zise portițe, și nu una, prin care se putea ieși din țară în mod clandestin, fără trecerea controlului pașapoartelor și fără ca în bazele de date ale Poliției de Frontieră să se păstreze informații despre aceste treceri. Declarația a fost făcută la emisiunea Cutia Neagră cu Mariana Rață de la TV8.

Unde se aflau acele câteva „portițe”?

1. Zona Aeroportului Vechi, unde se află și toate depozitele pentru comercianții din magazinele duty free.

„Este zona de acces care nu era supravegheată de către Poliția de Frontieră, contrar prevederilor legii. Așa au fost indicațiile de la anumiți politicieni din Republica Moldova. În cazul dat eu nu știu care a fost acel politician care a dat aceste indicații”, a comentat Vasiloi.

2. Sala delegațiilor oficiale și VIP;

3. Zona pe unde trec toți cetățenii Republicii Moldova;

4. Așa-zisul punct de trecere „Est” care se află după fosta escadrilă militară, în apropiere de Sîngera.

Vasiloi susține că aceste coridoare erau folosite nu doar de o singură persoană, ci de un grup de persoane care erau apropiate fostului regim. Aceste zone erau supravegheate video, însă înregistrarea se păstra doar 12 zile, iar sistemul de supraveghere video era gestionat nu de către reprezentanții statului, ci de compania concesionară a Aeroportului „Avia Invest”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!