/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Chirtoacă, despre alegerile din capitală: „Dacă nu voi accede în turul doi, voi susține un candidat pro-european”

25 septembrie 2019, ora 12:22

Candidatul Partidului Liberal (PL) pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a declarat, că în cazul în care nu va accede în turul doi, îi va susține în cursa pentru șefia capitalei pe oricare dintre candidații pro-europeni care vor fi clasați. 

„O să fac campanie în primul rând pentru mobilizare la vot și după aceasta voi face campanie pentru mine și pentru partid. Am venit cu un apel la consolidarea forțelor pentru turul doi. Eu personal mă angajez, în cazul în care nu voi accede în turul doi, să susțin necondiționat pe oricare dintre candidații pro-europeni clasați. Noi trebuie să fim peste socialiști”, a spus Chirtoacă în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit sondajului realizat de compania „CBS AXA”, candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, ar fi favoritul chișinăuienilor la funcția de primar al capitalei. Acesta îl devansează pe socialistul Ion Ceban, dar ambii ar trece în turul doi de scrutin.

În prezent, pentru funcția de primar la alegerile locale generale din 20 octombrie 2019 în circumscripția electorală municipală Chișinău au fost înregistrați următorii candidați: Victor Chironda, Ion Ceban, Andrei Donică, Teodor Cârnaț, Valeriu Munteanu, Valerii Klimenco și Vitalie Voznoi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram