Candidatul Partidului Liberal (PL) pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a declarat, că în cazul în care nu va accede în turul doi, îi va susține în cursa pentru șefia capitalei pe oricare dintre candidații pro-europeni care vor fi clasați. 

„O să fac campanie în primul rând pentru mobilizare la vot și după aceasta voi face campanie pentru mine și pentru partid. Am venit cu un apel la consolidarea forțelor pentru turul doi. Eu personal mă angajez, în cazul în care nu voi accede în turul doi, să susțin necondiționat pe oricare dintre candidații pro-europeni clasați. Noi trebuie să fim peste socialiști”, a spus Chirtoacă în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit sondajului realizat de compania „CBS AXA”, candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, ar fi favoritul chișinăuienilor la funcția de primar al capitalei. Acesta îl devansează pe socialistul Ion Ceban, dar ambii ar trece în turul doi de scrutin.

În prezent, pentru funcția de primar la alegerile locale generale din 20 octombrie 2019 în circumscripția electorală municipală Chișinău au fost înregistrați următorii candidați: Victor Chironda, Ion Ceban, Andrei Donică, Teodor Cârnaț, Valeriu Munteanu, Valerii Klimenco și Vitalie Voznoi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!