Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

social

Consiliul Superior al Magistraturii: Nu există temei pentru convocarea Adunării Generale a Judecătorilor

26 septembrie 2019, ora 16:51
Distribuie:

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a examinat cu ușile închise decizia Curții de Apel Chișinău prin care a fost obligat să convoace Adunarea Generală a Judecătorilor la data de 27 septembrie și informează magistrații că nu există temei pentru convocarea adunării.

CSM a luat act de încheierea Curții de Apel Chișinău și a decis: „Informarea judecătorilor că decizia CA este cu drept de recurs și nu una executivă. CSM o va ataca la Curtea Supremă de Justiției. Temei legal pentru participarea judecătorilor la Adunarea Generală nu există”.

Decizia a fost citită de președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, fiind adoptată cu voturile a opt membri ai CSM.

Amintim că un grup de 87 de magistrați a cerut convocarea Adunării Generale a Judecătorilor, pentru a pune la vot în cadrul întrunirii demisia membrilor Consiliului Superior al Magistraturii. Judecătorii s-au adresat în instanța de judecată, iar Curtea de Apel Chișinău a emis o decizie prin care a obligat CSM-ul să convoace Adunarea extraordinară a judecătorilor pe 27 septembrie, la ora 10:00, la Casa Sindicatelor.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram