Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

social

/VIDEO/ Sandu: Modul în care s-a convocat mâine Adunarea Judecătorilor amintește de practica fostului regim

26 septembrie 2019, ora 10:57
Distribuie:

Prim-ministra Maia Sandu se arată îngrijorată de modul în care a fost convocată pentru ziua de mâine Adunarea Generală a Judecătorilor. Aceasta spune că s-a făcut netransparent și printr-o decizie grăbită. Premierul declară că se vrea blocarea activității Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM). 

„Este salutabil că judecătorii au început să discute între ei și să-și dorească schimbări în Justiție. Însă modul în care a fost convocată Adunarea de mâine a Judecătorilor ne aduce aminte de practicile odioase din ultimii 3-4 ani. Lipsa de transparență, dirijarea din urmă, decizii judecătorești emise cu viteza luminii. Aceste acțiuni coordonate par să aibă un singur scop – blocarea activității Consiliului Superior al Magistraturii”, a declarat Sandu, în cadru unui briefing de presă.

Curtea de Apel Chișinău a obligat CSM să organizeze Adunarea Generală a Judecătorilor încă la finele săptămânii trecute, după ce peste 80 de judecători au semnat o cerere în acest sens. La ședința de acum două zile, membrii CSM au respins cererea celor 80 de magistrați, iar decizia Curții de Apel de săptămâna trecută a fost catalogată de către aceștia ca fiind ilegală.

Acum două zile, Curtea de Apel a emis o nouă încheiere, prin care se dispune organizarea Adunării Generale a Judecătorilor pentru ziua de mâine, 27 septembrie, la ora 10:00. Această încheiere a fost însă atacată de către CSM la Curtea Supremă de Justiție. Instanța Superioară urmează să examineze recursul în după-amiaza acestei zile.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram