/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Adunarea Generală a Judecătorilor va fi totuși organizată. S-au înregistrat 200 de magistrați

missing
27 septembrie 2019, ora 14:35

Deși magistrații au venit la Casa Sindicatelor la ora 10:00, abia după ora 14:00 s-a anunțat că ar exista cvorum pentru desfășurarea Adunării Generală a Judecătorilor. De dimineață nu erau  prezenți 179 de judecători, care sunt necesari pentru ca întrunirea să fie deliberativă. Timp de câteva ore în care s-au ținut discursuri și au fost aruncate pietre în ograda Consiliului Superior al Magistraturii s-au apropiat și alți judecători pentru a se înregistra la ședință.

Organizatorii au anunțat după ora 14:00 că sunt 200 de judecători înregistrați. Numărul magistraților prezenți în sală nu se cunoaște cu exactitate, deoarece există bănuieli că mulți dintre cei care s-au înregistrat dimineață ar fi plecat.

În urma votului, s-a decis că Adunarea Generală a Judecătorilor va fi condusă de președintele Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș. Acesta va modera întrunirea, deoarece lipsește președintele Consiliului Superior al Magistraturii, căruia îi revine această atribuție, potrivit prevederilor legislative.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram